RUKOVODILAC VILJUŠKAROM

Prekvalifikacija za vozača viljuškara program je obuke koji obučava i priprema studente za vožnju ovog vozila, sa širokom primjenom od građevinarstva do raznih industrija, proizvodnih i trgovačkih kompanija (uglavnom u skladištima), kao i željeznica, aerodroma i slično.

Viljuškar je vozilo na četiri točka dizajnirano za transport i rukovanje robom različitih operativnih mogućnosti. To je rotirajuće vozilo / mašina za lakše rukovanje robom u uskim i malim područjima (npr. Skladišta). Na prednjoj strani viljuškara nalaze se dva nastavka u obliku vilice, koji se hidraulički pokreću, jer je sredstvo za rukovanje robom uglavnom paleta.

Rukovaoci viljuškarom takođe moraju poznavati tehnologiju rada kao i prepoznavanje mogućih kvarova kako bi ih što pre otklonili.

 

Prekvalifikacija za rukovodioca viljuškarom može se odvijati i izvanrednim školovanjem i polaganjem i kao takva je u potpunosti prilagođena odraslima i njihovim obavezama.

Nakon završetka obrazovanja, polaznici mogu nastaviti svoje obrazovanje na četvrtom nivou prekvalifikacijom za drugo zanimanje po svom izboru. Cijena ispita određuje se za svakog pojedinca, jer ovisi o školi koju imate sada, a mora se izračunati prema potvrdama vašeg razreda (uzima se samo razlika u predmetima ako već imate srednju školu). To znači da će nam trebati samo uvid u vaše trenutne srednjoškolske svjedodžbe, tako da je postupak izračuna cijene vrlo jednostavan.