RUKOVALAC VILJUŠKAROM

Stručno ososobljavanje za vozača viljuškara program je obuke koji obučava i priprema polaznike za vožnju ovog vozila, sa širokom primjenom od građevinarstva do raznih industrija, proizvodnih i trgovačkih kompanija (uglavnom u skladištima), kao i željeznica, aerodroma i slično.

Viljuškar je vozilo na četiri točka dizajnirano za transport i rukovanje robom različitih operativnih mogućnosti. To je rotirajuće vozilo / mašina za lakše rukovanje robom u uskim i malim područjima (npr. skladišta). Na prednjoj strani viljuškara nalaze se dva nastavka u obliku vilice, koji se hidraulički pokreću, jer je sredstvo za rukovanje robom uglavnom paleta.

Rukovaoci viljuškarom takođe moraju poznavati tehnologiju rada kao i prepoznavanje mogućih kvarova kako bi ih što prije otklonili.

Nakon završenog stručnog osposobljavanja koje je u trajanju od 200 časova instruktivno-konsultativne i praktične nastave polaznici dobiju certifikat o stručnoj osposobljenosti za zanimanje rukovalac viljuškarom. Certifikat se izdaje na bosanskom i engleskom jeziku, ovjeren u sudu sa Apostille pečatom (Apostille je nadovjera ili legalizacija javnih dokumenata koje se koriste u međunarodnom pravnom prometu).