IZOLATOR – ASFALTER

Prekvalifikacija za izolatora – asfaltera program je obrazovanja, gdje kroz kvalitetnu i stručnu nastavu polaznici stiču stručno-toerijska i praktična znanja iz oblasti građevinarstva, na osnovu čega po završetku školovanja mogu zadovoljiti sve tržišne potrebe za zanimanjem izolator – asfalter.

Upoznate su sa svim fazama asfaltiranja kao i postavljanjem i postavljanjem izolacije. Zna čitati tehničke crteže i zna sve elemente u njima. Upoznat je sa svojstvima svih građevinskih sirovina, prvenstveno sa hidroizolacijskim, zvučnim i toplotnim izolacijskim svojstvima.

Održava i kontrolira ceste u svim vremenskim uvjetima. U svom radu može koristiti mašine i alate potrebne za saniranje oštećenja. Brine o uštedi energije i zaštiti okoliša

Prekvalifikacija za izolatora – asfaltera može se odvijati i izvanrednim školovanjem i polaganjem i kao takva je u potpunosti prilagođena odraslima i njihovim obavezama.

Nakon završetka obrazovanja, polaznici mogu nastaviti svoje obrazovanje na četvrtom nivou prekvalifikacijom za drugo zanimanje po svom izboru. Cijena ispita određuje se za svakog pojedinca, jer ovisi o školi koju imate sada, a mora se izračunati prema potvrdama vašeg razreda (uzima se samo razlika u predmetima ako već imate srednju školu). To znači da će nam trebati samo uvid u vaše trenutne srednjoškolske svjedodžbe, tako da je postupak izračuna cijene vrlo jednostavan.