RUKOVODILAC KRANOM

Prekvalifikacija za rukovaoca dizalicom program je obuke koji polaznike osposobljava za rad na ovoj vrsti građevinskih mašina, što je sa sigurnosnog stanovišta vrlo složen i zahtjevan posao.

Toranjske dizalice sve su češće u upotrebi posljednjih četrdeset godina, jer se postiže racionalizacija rada na prijenosu i podizanju tereta. Što se tiče ekonomičnosti primjene toranjskih dizalica, izvedena su ispitivanja na osnovu kojih je zaključeno da je njihova primjena ekonomična samo pri masama većim od 1 tone.

Osnovni zadatak građevinskih dizalica je upotreba kuke za hvatanje, kolica za dizalicu i nosive konstrukcije za hvatanje i transport predmeta u visinu i dubinu tokom gradnje.

Prosječni domet toranjskih dizalica je oko 30 metara, ali postoje i oni koji dosežu i preko 70 metara.

Prekvalifikacija za rukovodilaca kranom može se odvijati i izvanrednim školovanjem i polaganjem i kao takva je u potpunosti prilagođena odraslima i njihovim obavezama.

Nakon završetka obrazovanja, polaznici mogu nastaviti svoje obrazovanje na četvrtom nivou prekvalifikacijom za drugo zanimanje po svom izboru. Cijena ispita određuje se za svakog pojedinca, jer ovisi o školi koju imate sada, a mora se izračunati prema potvrdama vašeg razreda (uzima se samo razlika u predmetima ako već imate srednju školu). To znači da će nam trebati samo uvid u vaše trenutne srednjoškolske svjedodžbe, tako da je postupak izračuna cijene vrlo jednostavan.