PLINSKI I VODOINSTALATER

Prekvalifikacija za plinskog i vodoinstalatera program je obrazovanja, gdje kroz kvalitetnu i stručnu nastavu polaznici stiču stručno-toerijska i praktična znanja otklanjanje kvarova na vodovima, izrada i montiranje elemenata, instalacija i uređaja koji omogućavaju siguran dotok vode-plina od glavnog voda do potrošača, na osnovu čega po završetku školovanja mogu zadovoljiti sve tržišne potrebe za zanimanjem plinski i vodoinstalater.

Plinski i vodoinstalater je zanimanje koje je kombinacija dva zanimanja. Dok su prethodna dva zanimanja specijalizovana za plinske, odnosno za vodovodne instalacije, ovo bi se zanimanje moglo smatrati univerzalnim i za plinske i za vodovodne instalcije.

Prekvalifikacija za plinskog i vodoinstalatera može se odvijati i izvanrednim školovanjem i polaganjem i kao takva je u potpunosti prilagođena odraslima i njihovim obavezama.

Nakon završetka obrazovanja, polaznici mogu nastaviti svoje obrazovanje na četvrtom nivou prekvalifikacijom za drugo zanimanje po svom izboru. Cijena ispita određuje se za svakog pojedinca, jer ovisi o školi koju imate sada, a mora se izračunati prema potvrdama vašeg razreda (uzima se samo razlika u predmetima ako već imate srednju školu). To znači da će nam trebati samo uvid u vaše trenutne srednjoškolske svjedodžbe, tako da je postupak izračuna cijene vrlo jednostavan.