FRIZER – VLASULJAR

Stručno ososobljavanje za frizera je obrazovanja, gdje kroz kvalitetnu i stručnu instruktivno-konsultativnu  nastavu i praktična znanja   za samostalno obavljanje poslova i zadataka iz frizerske struke.

Pohađanjem ove profesije polaznici se upoznaju sa sigurnom i pravilnom upotrebom sredstava za rad i pravilima zaštite na radu; naučiti izvoditi poslove oblikovanja i oblikovanja kose, lica i ruku kod žena i muškaraca, kao i uspješno komunicirati s korisnicima usluga, osobljem i poslovnim partnerima. Frizeri bi trebali znati sastav proizvoda kako bi razlikovali njihov kvalitet i primjenu, te steći znanje o nabavci kvalitetnih frizerskih proizvoda i opreme za obavljanje posla.

Nakon završenog stručnog osposobljavanja koje je u trajanju od 200 časova instruktivno-konsultativne i praktične nastave polaznici dobiju certifikat o stručnoj osposobljenosti za zanimanje frizer. Certifikat se izdaje na bosanskom i engleskom jeziku, ovjeren u sudu sa Apostille pečatom (Apostille je nadovjera ili legalizacija javnih dokumenata koje se koriste u međunarodnom pravnom prometu).