FRIZER – VLASULJAR

Prekvalifikacija za frizera – vlasuljara je program obrazovanja III stepena srednje škole kojim polaznici stiču opšta i stručna znanja za samostalno obavljanje poslova i zadataka iz frizerske struke.

Pohađanjem ove profesije polaznici se upoznaju sa sigurnom i pravilnom upotrebom sredstava za rad i pravilima zaštite na radu; naučiti izvoditi poslove oblikovanja i oblikovanja kose, lica i ruku kod žena i muškaraca, kao i uspješno komunicirati s korisnicima usluga, osobljem i poslovnim partnerima. Frizeri bi trebali znati sastav proizvoda kako bi razlikovali njihov kvalitet i primjenu, te steći znanje o nabavci kvalitetnih frizerskih proizvoda i opreme za obavljanje posla.

Prekvalifikacija za frizera kao treći nivo srednjeg obrazovanja može se odvijati i izvanrednim školovanjem i polaganjem i kao takva je u potpunosti prilagođena odraslima i njihovim obavezama.

Nakon završetka obrazovanja, polaznici mogu nastaviti svoje obrazovanje na četvrtom nivou prekvalifikacijom za drugo zanimanje po svom izboru.