NJEGOVATELJ STARIH I IZNEMOGLIH LICA

Prekvalifikacija za njegovatelja starih i iznemoglih lica program je obrazovanja, gdje kroz kvalitetnu i stručnu nastavu polaznici stiču stručno-toerijska i praktična znanja iz oblasti njege, na osnovu čega po završetku školovanja mogu zadovoljiti sve tržišne potrebe za zanimanjem njegovatelj.

 

Njegovatelj/ica pruža opštu ličnu njegu starim, bolesnim i invalidnim osobama u zdravstvenim i stacionarnim ustanovama ili u njihovim kućama.

 

Prekvalifikacija za njegovatelja starih i iznemoglih lica može se odvijati i izvanrednim školovanjem i polaganjem i kao takva je u potpunosti prilagođena odraslima i njihovim obavezama.

Nakon završetka obrazovanja, polaznici mogu nastaviti svoje obrazovanje na četvrtom nivou prekvalifikacijom za drugo zanimanje po svom izboru. Cijena ispita određuje se za svakog pojedinca, jer ovisi o školi koju imate sada, a mora se izračunati prema potvrdama vašeg razreda (uzima se samo razlika u predmetima ako već imate srednju školu). To znači da će nam trebati samo uvid u vaše trenutne srednjoškolske svjedodžbe, tako da je postupak izračuna cijene vrlo jednostavan.