OBUĆAR

Prekvalifikacija za obućara program je obrazovanja, gdje kroz kvalitetnu i stručnu nastavu polaznici stiču stručno-toerijska i praktična znanja iz oblasti kožarstva, na osnovu čega po završetku školovanja mogu zadovoljiti sve tržišne potrebe za zanimanjem obućar.

Obućar – stvara obuću koja ima primjenu u svakodnevnom životu, sportskim aktivnostima ili je namijenjena modi. Izrađuje skice modela i odabire materijal, nakon čega izrađuje predložak koji služi za lakše krojenje određenih dijelova obuće. Moguće je samoinicijativno se baviti ovim zanatom na takav način da izrađuju cipele po narudžbi ili popravljaju već istrošene cipele.

 

Prekvalifikacija za obućara može se odvijati i izvanrednim školovanjem i polaganjem i kao takva je u potpunosti prilagođena odraslima i njihovim obavezama.

Nakon završetka obrazovanja, polaznici mogu nastaviti svoje obrazovanje na četvrtom nivou prekvalifikacijom za drugo zanimanje po svom izboru. Cijena ispita određuje se za svakog pojedinca, jer ovisi o školi koju imate sada, a mora se izračunati prema potvrdama vašeg razreda (uzima se samo razlika u predmetima ako već imate srednju školu). To znači da će nam trebati samo uvid u vaše trenutne srednjoškolske svjedodžbe, tako da je postupak izračuna cijene vrlo jednostavan.