ELEKTROMEHANIČAR

Prekvalifikacija za elektromehaničara program je obrazovanja, gdje kroz kvalitetnu i stručnu nastavu polaznici stiču stručno-toerijska i praktična znanja iz oblasti elektro struke, na osnovu čega po završetku školovanja mogu zadovoljiti sve tržišne potrebe za zanimanjem elektromehaničar.

Elektromehaničari održavaju, popravljaju, montiraju i demontiraju električne strojeve i kućanske aparate. Mogu raditi u industrijskim postrojenjima ili voditi samostalan obrt. U industriji rade na sastavljanju niskonaponskih razvodnih uređaja, na pronalaženju i otklanjanju pogrešaka na serijskim proizvodima i na završnoj kontroli proizvoda.

Prekvalifikacija za elektromehaničara može se odvijati i izvanrednim školovanjem i polaganjem i kao takva je u potpunosti prilagođena odraslima i njihovim obavezama.

Nakon završetka obrazovanja, polaznici mogu nastaviti svoje obrazovanje na četvrtom nivou prekvalifikacijom za drugo zanimanje po svom izboru. Cijena ispita određuje se za svakog pojedinca, jer ovisi o školi koju imate sada, a mora se izračunati prema potvrdama vašeg razreda (uzima se samo razlika u predmetima ako već imate srednju školu). To znači da će nam trebati samo uvid u vaše trenutne srednjoškolske svjedodžbe, tako da je postupak izračuna cijene vrlo jednostavan.