POTPISAN UGOVOR O ZAPOŠLJAVANJU POLAZNIKA EDUKA BH

POTPISAN UGOVOR O ZAPOŠLJAVANJU POLAZNIKA

IZ CENTRA „EDUKA BH“ TEŠANJ

PRONALAZAK POSLA U REKORDNOM VREMENU

 

Menadžment Agencije za posredovanje u zapošljavanju „E.R.M. COMPANY“ i Centar za obrazovanje odraslih „EDUKA BH“ Tešanj potpisali ugovor o saradnji.

Krajem mjeseca jula 2019.godine u prostorijama Agencije za posredovanje u zapošljavanju „E.R.M. COMPANY“ potpisan je ugovor o poslovnoj saradnji između ove uspješne agencije i Centra za obrazovanje odraslih „EDUKA BH“ Tešanj. Riječ je o ugovoru u kome se Agencija za posredovanje u zapošljavanju „E.R.M. COMPANY“ obavezuje pronaći adekvatno zaposlenje u Bosni i Hercegovini ili u zemljama zapadne Europe, konkretno u Njemačkoj i Austriji i to bez bilo kakvih materijalnih troškova za polaznike koji uspješno završe edukaciju u Centru za obrazovanje odraslih „EDUKA BH“ Tešanj. Najtraženija zanimanja  za koja vrši kvalifikaciju, prekvalifikaciju i dokvalifikaciju Centar „EDUKA BH“ su:  medicinska sestra-tehničar, vozač motornih vozila (državni vozački ispit), rukovalac građevinskih i pretovarnih mašina kao i zanimanja iz programa stručnog osposobljavanja (zidar,tesar,armirač, njegovatelj starih i iznemoglih lica, zavarivač, frizer, CNC operater, bravar, kuhar, konobar…).

Ovo je samo početak uspješne saradnje, rekao je Ervin Mešanović direktor Agencije za posredovanje u zapošljavanju „E.R.M. COMPANY“ iz Cazina, prilikom potpisivanja ugovora o poslovnoj saradnji.

Direktor Centra za obrazovanje odraslih „EDUKA BH“ Tešanj doc.dr. Bajruzin Planjac i direktor Agencije za posredovanje u zapošljavanju „E.R.M. COMPANY“ Ervin Mešanović prilikom potpisivanja ugovora o poslovnoj saradnji.