KNJIGOVEZAC

Prekvalifikacija za knjigovezca program je obrazovanja, gdje kroz kvalitetnu i stručnu nastavu polaznici stiču stručno-toerijska i praktična znanja, na osnovu čega po završetku školovanja mogu zadovoljiti sve tržišne potrebe za zanimanjem knjigovezac.

Proizvodi grafičke industrije su knjige, časopisi, novine, prospekti, plakati, sredstva za pakovanje bez kojih se ne može zamisliti svakodnevni život. Glavno područje grafičke industrije je projektovanje, oblikovanje i izrada grafičkih proizvoda.

U okviru zanimanja knjigovezac učenici stiču teoretska i praktična znanja iz oblasti grafičke industrije.

Proizvodi knjigovezačke dorade su: blokovi, brošure, povezi, novine, kalendari, katalozi…

 

Prekvalifikacija za knjigovezca može se odvijati i izvanrednim školovanjem i polaganjem i kao takva je u potpunosti prilagođena odraslima i njihovim obavezama.

Nakon završetka obrazovanja, polaznici mogu nastaviti svoje obrazovanje na četvrtom nivou prekvalifikacijom za drugo zanimanje po svom izboru. Cijena ispita određuje se za svakog pojedinca, jer ovisi o školi koju imate sada, a mora se izračunati prema potvrdama vašeg razreda (uzima se samo razlika u predmetima ako već imate srednju školu). To znači da će nam trebati samo uvid u vaše trenutne srednjoškolske svjedodžbe, tako da je postupak izračuna cijene vrlo jednostavan.